احسان قاسمی نورآبادی

اگر قصد دارید با کسى ازدواج کنید ، پیش از این‏که محبت و علاقه ‏اش را در دل جاى دهید ، باید در مورد او و ویژگى‏ هاى شخصیتى ‏اش شناخت داشته باشید ، اگر این علاقه شدت پیدا کند، طبیعى است عقل را از عرصه انتخاب کنار خواهد راند و فرایند ازدواج را دچار مشکل خواهد کرد

اگر قصد دارید با کسى ازدواج کنید ، پیش از این‏که محبت و علاقه ‏اش را در دل جاى دهید ، باید در مورد او و ویژگى‏ هاى شخصیتى ‏اش - در حدى که براى ازدواج لازم است - شناخت داشته باشید ، البتّه علاقه اولیه در حدى که انگیزه و محرک انسان براى فراهم آوردن زمینه‏ هاى ازدواج باشد ، در صورتى که شدت نیابد ، اشکال ندارد. اگر این علاقه شدت پیدا کند، طبیعى است عقل را از عرصه انتخاب کنار خواهد راند و فرایند ازدواج را دچار مشکل خواهد کرد زیرا «حبُّ الشَّى‏ءِ یعْمى‏ و یصِمّ»؛ یعنى دوستى هر چیزى باعث مى‏شود انسان، کورکورانه در مقابل آن تسلیم شود و با تفکر و تعقل در مورد آن تصمیم ‏گیرى نکند.

محبتى که پشتوانه معرفتى نداشته باشد ، بصیرت انسان را درباره فرد مورد نظر کاهش مى‏دهد.

محبتى که پشتوانه معرفتى نداشته باشد ، بصیرت انسان را درباره فرد مورد نظر کاهش مى‏دهد . در نتیجه از قدرت انتخاب مى‏کاهد و ممکن است نتایج نامطلوب به ارمغان آورد. از این روى ، عقل سلیم حکم مى‏کند در امر مهمی مانند ازدواج، مطالعه و تحقیق و نیز مشورت با کارشناسان و مشاوران مجرب انجام پذیرد.

تمایل اولیه لازم است اما تجربه نشان داده است که محبت و عشقی که در اثر زندگی و شناخت و با هم بودن ایجاد شود ،

محکم‌تر و قابل اعتماد تر است .پس سعی کنید در انتخاب همسر تا آنجایی که می‌توانید تعقل کرده و از نظرات بزرگ‌ترها استفاده کنید.

 به نظر مى‏ آید، رعایت نکات زیر براى دستیابى به ازدواج موفق و همسر مناسب ضرورت دارد:

1. بکوشید علاقه نخستین و پیش از خواستگارى را تا جایى که ممکن است کنترل کنید و پیش از طى مراحل بعدى، خود را به کسى وابسته نسازید؛ زیرا علاقه و وابستگى زیاد ، مانع شناخت صحیح مى‏شود.

2. از هر گونه تماس (تلفنى، حضورى و نامه) پیش از اقدامات رسمى خوددارى کنید.

3. در نخستین اقدام، وضعیت و مشخصات فرد مورد نظر را با خانواده خود در میان گذارید و از دیدگاه ‏هاى آنان آگاه شوید.

4. در صورت توافق با خانواده، تحقیقات را به‌وسیله افراد مجرب و مورد اعتماد آغاز کنید.

5. در صورتى که نتایج تحقیقات، فرد مورد نظر را مناسب نشان مى‏دهد ، فرصت بیشتری به خود دهید تا در حریم خانواده باهم صحبت کرده و شناخت پیدا کنید.

6. اگر در صحبت‏هاى اولیه همدیگر را پسندیدید و دیدگاه ‏هاى یکدیگر را پذیرفتید، در مسیر زندگى مشترک گام نهید.

در تمام این مراحل، توجّه و توکل به خداوند ، راهنما و راهگشاى شما خواهد بود.

اینکه در جلسات خواستگاری چه سؤالاتی را بپرسید بستگی به شرایط ،اهداف و سبک زندگی‌تان دارد اما سؤالات کلی وجود دارد که به برخی از آن‌ها در مقالات « فقط دختر پسرای دم بخت بخوانند!» و « چی بگیم تو خواستگاری » اشاره کرده‌ایم.


منبع: پرسمان - با تغییر
بازنشر: مادر بهشتی , نرم افزاری کوثر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.